2012 - 2013 sezonuna merhaba dedik.

 KAZANAN DOSTLUK OLDU

1. Amatör ligde üst sıraları hedefleyen İST.KEMAHSPOR, sezonun ilk maçında dost ve kardeş takımımız olan TOKATKÖYSPOR ile karşılaştı. Geçtiğimiz sezonlarda aynı guruplarda mücalede eden her iki takım, sporun barış, dostluk ve kardeşlik ilkesine uygun olarak el ele sahaya çıkarken, spor sahalarında hepimizin görmek istediği güzel bir tabloyu gerçekleştirdiler. TOKATKÖYSPOR müsabakaya '' DOST VE KARDEŞ KULÜBÜMÜZ İSTANBUL KEMAHSPOR'A 1. AMATÖR LİGDE BAŞARILAR DİLERİZ'' yazılı pankartla çıkarak Kemah'lıların bile unuttugu güzel bir jest yaparken, takımımızda kendilerine  sahada çiçek ve flama sunarak, trübünlerde  çukulata ikram ederek bu jeste karsılık verdi.  Futbolun  ve kuralların izin verdigi ölçüde kıran kırana oynanan maçta  sarı kartlar çıksada hiçbir oyuncu, ortamı gerecek tavırlar içine girmedi, yapılan faullerin tamamı pozisyon geregi oldu. Her iki takım yöneticileri de tarafarları da maçı yanyana izledi. Maça el ele çıkan iki dost takım futbolcuları maçtan sonrada sahadan birbirlerini tebrik ederek çıktılar. maç öncesi ve sonrasında yöneticiler karşılıklı olarak soyunma odalarını ziyaret edip başarılar dilediler. İst. Kemah Spor ev sahibi olsada stadda sesi yükselen, kalabalık olan her zaman oldugu gibi Tokatköy taraftarları idi.  Maça tezahüratları ile renk katan, zaman zaman ekibimizide alkışlayan Tokatköy taraftarlarının centilmen tavrıda takdir edilmeye değerdi. İdarecisinden malzemecisine kadar bütün Tokatköy camiasına teşekkür ediyor, gelecek maçlarda başarılar diliyoruz.

  

  

Dostluk ve kardeşlik maçlarının mağlubu, galibi olmaz,

sonuç sadece tabelada yazan rakamlarla sınırlı kalır.

Bu maçta da kazanan dostluk olmuştur.

İst. Kemah 3 - Tokatköy 1

  

     İst. Kemah Spor müsabakaya, kalede Serdar ÖZKAN defansta Gökhan GÖKSU, Erkan DEDE, Çağrı DURKUT, Ufuk ALVER orta sahada Satı KABA, Celal SEVİM, Savaş MUMYAKAN, Mustafa PEKMEZCİ, Sercan UYGUN ve ileride Yusuf YILMAZ ilk onbiri ile başlarken, Mustafa KAYACAN, H.İbrahim BAĞCI, İdris ŞİRİN, Mehmet YILMAZ ve  Mert TABAK  yedek kulübesinde yerlerini aldılar. 

 
 
      Tokatköyspor'un santra  vuruşu ile başlayan müsabakanın ilk dakikalarından itibaren, her iki takımda topun daha çok kendilerinde kalmasını sağlamak için  rakibi hataya zorladılar. Bu dakikalar daha çok  orta saha mücaledesi şeklinde geçti.

       15.  dakikadan itibaren, takımımız topa daha cok sahip olmaya başlayan taraf oldu. Dakikalar 17 olduğunda Satı KABA'nın rakip defansın arkasına attığı topu çok iyi takip eden Yusuf YILMAZ penaltı noktası üzerinden yaptığı aşırtma vuruş ile takımımızı öne gecirdi. 1-0


 
       Golden sonra oyunu rolentiye alarak topun daha cok kendisinde  kalmasını düşünen ekibimiz bu düşüncesini sahaya tam olarak yansıtamayınca kalesinde tehlikeli pozisyonlar görmeye başladı. 32. dakikada gelişen Tokatköy atağında ceza sahası içerisinde oluşan karambolde defansımız topu uzaklaştırmayı başaramayınca top ağlarımıza beraberlik golü gitti. 1-1 


 
    Beraberlik golunden sonra moral bulan Tokatköy oyununu yarı sahamıza yıkmayı başararak, önemli pozisyonlar buldu. Bu pozisyonlarda  defansımızın akıllı oyunu ve kalecimiz Serdar ÖZKAN'ın başarılı kurtarışları Tokatköyspor'un son vuruşlardaki şanssızlıgı   gole engel oldu ve ilk yarı karşılıklı atılan gollerle beraber sonuçlandı.


      

     Devre arasını çok iyi değerlendiren ekibimiz,  2. yarıya  formalarınıda değiştirerek adeta sahaya cesur yürekler kimligi ile geri döndü. Müsabakayı izleyenler bu yarıda bambaşka bir İst. Kemah Spor  izlemenin de keyfini yaşadılar.

     İkinci yarının başlamasıyla, defansta ve orta sahada topu istediği gibi yönlendiren ekibimiz rakip kalede üst üste gol pozisyonları bulmaya başladı. 52. dakikada Mustafa PEKMEZCİ ve 59 ncu dakikada Celal SEVİM'in müthiş şutlarını Tokatköyspor kalecisi aynı güzellikte kurtardı.

      62. dakikada Yusuf YILMAZ'ın müthiş ara pasında topla buluşan  ''Usta'' lakaplı Savaş MUMYAKAN, kaleceiyide geçerek topu ağlara bıraktı 2-1 

 
      

       Güçlü rakibi karşısında skor avantajını yakalamanın verdiği  moral ile oynamaya başlayan ekibimiz, karşılaşmanın 68. dakikasında bu kez Celal SEVİM'in müthiş ara pasına hareketlenen ve o ana kadar kendisinen beklenen oyunun çok uzagında kalan Sercan UYGUN'un akıl dolu vuruşu ile farkı ikiye cıkardı. 3-1


 
        Kalan dakikalarda, Savaş MUMYAKAN yerini, uzun süren sakatlıktan yeni yeni kurtulan genç oyuncumuz  İbrahim BAĞCI'ya,  39 derece ateşle maça  çıkan Celal SEVİM yerini  İdris ŞİRİN'e bu sezon başında Heybeliadaspor'dan gelerek aramıza katılan ve kısa sürede takımımızın defansında aranan isimlerden olan Ufuk ALVER ise  yerini yine bu sezon başında Selamsızspor'dan gelerek takımımızın adeta jokeri olan Yusuf YILMAZ'ın ağabeyi Mehmet YILMAZ'a bıraktılar.

  

    İlerleyen dakikalarda başkaca gol olmadı ve İst. Kemah Spor 1. amatör ligdeki ilk maçında sezona 3 puanla merhaba dedi.

 

 

www.kemahspor.com



2513 kez okundu

Yorumlar

Tebrikler     16/09/2012 20:32

Nasıl başladıysa öyle biter inşallah
SADİ ERMURAT

     16/09/2012 15:58

Tebrikler cesur yürekli cesur kardeşilerim.
Ugur Emre

SPONSORLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ


  www.dersan.com.tr
www.youtube.comdersanmedia