Futbolun gerçek emekçileri olan amatörlerin sorunları çözülmedikçe futbolumuz yerinde saymaya degil, geri gitmeye mahkumdur.

Türk Futbolu dünya sıralamsında 57. sırada yer buluyor kendisine, takımlarımız heaba kitaba uymayan bütçeleri nedeniyle transfer yasagı yaşıyor, Avrupa kupalarına katılamıyorlar.

Görünürde yeni nesil bazı önemli isimlerin takımlarında forma şansı bulması ve bu şansı iyi degrelendirerek yıldız olma yolunda olmaları son yılların tek tesellisi olabilir belki.

Bütün bunlardan öteye futbolu yayıngın hale getrimek adına görünürde önemli projeler ortaya koyuluyor ve kız futbolu dahil çeşitli ligler üretiliyor hepsi güzel.

İyide bunca lisanlı oyuncu sayısına ragmen neden başarısızlıga mahkum bir ülkeyiz, neden Kazakistan'a son dakikalarda attıgımız bir golle bayram edecek kadar başarıya muhtacız. Neden stadlarımız boş, neden milli takım maçları helede hazırlık maçı oynanıyorsa birkaç bin kişiye oynanıyor.

Elbetteki futbolu yönetenler bunların cevabını biliyordur. Her soruya verilecek güzel cevapları vardır. Ama bu cevaplar ortada duran gerçekleri degiştirmiyor, hazin tabloları güzelleştirmeye yetmiyor. Yapılması gereken bu sorulara cevap vermek degil çözüm üretmek ve bu soruların sorulması sürecini sonlandırmak olmalıdır.
Biz futbolda  zurnaın son deligi amatör küme takımlarının sorunları çözülmeden bir iyileşme olacagını sanmıyoruz. Amatör küme takımlarının sorunu ise temelde para degil tesistir.

Devlet spor adına yaptıgı her işe bir virgül koyarak önce ülke genelinde bu tesis sorununu çözmek için kolları sıvamalıdır.

Yoksa hamamcı degişsede aynı tas aynı hamam bu devran böyle devam eder. Eskiden tesis yoktu ama en azından çamurda olsa, toz toprakta olsa iki direk,yada iki taş koyup kale yaparak futbol oynanacak çok sayıda arsa ve arzi vardı kentlerde.  Şimdilerde oralarda büyük binalar yükseliyor. Büyük binalar yükseldikçe büyük oyuncularda yetişsin istiyorsak şehir planlamacıları göstermelik spor alanları yerine gerçek spor alanları planlamalı yetkililerde bunları uygulamalıdır.

Daha önce stadlardaki seyirci azlıgını giderecek ve gençlere futbol izleme imkanı verecek bir öneri sunmuştuk. Her kulüp kendi taraftarı olan amatör oyunculara derbi maçlar hariç olmak üzere  ücretsiz giriş kartı versin demiştik duyan olmadı.

Kulüpleri ve federasyonu yönetenler sorunu en temelde ve en vahşi görüntüsüyle yaşayan futbolun gerçek tabanı olan amatör takımların sözlerini duymadıkça, bu sorunlara çözüm üretilmedikçe Türk futbolu dünya 57. liginden yukarıya zor çıkar. Çıkarsada bu geçici başarılarla olur kimse kendini kandırmasın.

Son olarak futbolu yöneten en tepedeki yöneticilerden futbolun tabanındaki temel taşları olan amatör kulüplerin yöneticileri ve teknik adamları ile hiç olmazssa  adına çalıştay, istişare yada ne derseniz toplantılar düzenleyerek sorunları ve çözüm önerilerini dinlemelerini önermek isteriz. Düzenleyin bakın neler söyleyecek futbolun gerçek emekçileri, neler anlatacak sizlere.

Halep orda ise arşın burada, bu durumda 57. sıra hiçte fena degil. Buna razı olanlar için ise zaten sorun falan yok.

NOT:
Geçtigimiz sezonda  Avrupa'da  önemli başarılar elde eden iki kulübümüz var buna ragmen  , UEFA'nın Avrupa'nın en iyi kulüpleri sıralamasında Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Beşiktaş 41'inci,  Trabzonspor ise 48'inci sırada yer alıyor umarız bu tablo halimizi ve derdimizi daha net anlatmaya yeterlidir.



www.kemahspor.com


www.kemahspor.com





1141 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
SPONSORLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ


  www.dersan.com.tr
www.youtube.comdersanmedia