Varsın kovsunlar doğru söyleyeni dokuz köyden. Gerçekler değişmez...

Yeri geldikçe, futbol dünyasında amatör bir kulübün sorunlarını ve düşüncelerini en azından kendi ziyaretçilerimizle paylaşıyor, bir bakıma belkide dertleşmiş oluyoruz.

Bizim paylaştıklarımızı sadece biz biliyor degiliz, bütün amatörler biliyor ama biz haddimizi aşmadan kendi adımaza dile gitiriyoruz. Başka dile getiren takımlar yada bireysel olarak bu konulara deginenler varsa onlara teşekkür ederiz.

Bu kez sizlerle paylaşmak istedigimiz konu TFF seçimleri. Malum gündemi oldukça meşgul eden bir süreçten sonra yapılan seçimleri Sayın, Demirören ve ekibi  kazandı. Biz kim kazandı kim kaybetti konusundan öteye amatörlerin bu genel kurullarda mihrabın neresinde durduguna bakmak için bu konuya deginiyoruz.

Dikkat ettinizmi delege sayısına küçük  bir dernek kadar (tam olmayabilir ama)  toplam delege 303 kişi. Neden bu kadar sınırlı sayıda kalmış bimeyiz ama delege yapısıınn aşagıdaki şekilde oluştugunu kısmende olsa biliyoruz.
(Genel Kurul, çağrı tarihindeki aşağıda belirtilen delegelerden oluşmaktadır.)
a) Türkiye Profesyonel futbol en üst ligindeki kulüplerin başkanları ile altı delege,
b) Türkiye Profesyonel birinci ligde yer alan kulüplerin başkanları ile bir delege,
c) Türkiye Profesyonel ikinci ligde yer alan kulüplerin başkanları,
d) Türkiye Profesyonel üçüncü ligde yer alan kulüplerin başkanları,
e) Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu başkanı ile Yönetim Kurulu tarafından ayrıca belirlenecek dokuz delege,
f) (29.06.2011 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Profesyonel Futbolcular Derneği başkanı ile en fazla (A) Milli olmuş ve faal futbolculuğu bırakmış beş delege,
g) (29.06.2011 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği başkanı ile en uzun süre (A) Milli Takım teknik direktörlüğü yapmış beş delege,
h) (29.06.2011 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği başkanı ile ön eleme müsabakaları hariç UEFA Şampiyonlar Ligi ya da bu lig öncesinde bu statüye denk organizasyonlarda en fazla müsabaka yönetmiş beş delege, (Başkan ve diğer beş delegenin de faal olmaması şarttır.)
i) Bünyesinde futbol dalı bulunan engelli spor federasyonlarının başkanları,
j) FIFA veya UEFA İcra Kurulu’nda görev yapmış kişiler,
k) FIFA veya UEFA komitelerinde fiilen en az on yıl görev alan kişiler,
l) Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını asaleten yapmış kişiler.

Yukardaki tablodanda anlaşılacagı gibi yüzlerce amatör kulüp  adına sadece Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu başkanı ile Yönetim Kurulu tarafından ayrıca belirlenecek dokuz delege TFF seçimlerinde oy kullanıyor.

Hadi diyelimki bu yüzlerce kulüp oy kullanma hakkına sahip olsa kargaşa olur, dengeler bozulur şimdi buna saçma demeyin ama işte oldu diyelim, o halde en azından Amatör Spor Kulüpleri Birliklerinin başkanları olsun oy kullanma hakkına sahip olsalar daha çogulcu, daha demokratik ve daha her kesime hitap eden bir yapı oluşmazmı?.

Yine kalabalık oldu öylemi!, hiç olmazssa ASKF'nın başkanlarının bu kurullarda oy kullanma hakkına sahip olmaları çok daha dogal ve dogru olmazmı.

Herkes bilsin ve korkmasın ki;  Amatör Spor Kulüpleri Birlik Başkanları, Amatör kulüp başkanları ve tabiiki  ASKF başkanları en az yukarıdaki listede yer alan delegeler kadar futbola hizmet ediyor, ama onlardan daha fazla bu işin çilesini çekiyor ve en az herkes kadar bilgiye, birikime ve tecrübeye sahipler.


TFF Genel Kurul yapısının  belki çok güzel  yanları, maddeleri uygulamaları var, ama herhalde demokratik olmayan bazı uygulamalarıda vardır. Amatörlerin temsili hakkıda  bize göre bunlardan biridir.

Birkaç istisna hariç, hep kötü yöneltiginden dem vurulan profesyonel kulüplerin tamamının temsil edildigi bir genel kurulda  imkansızlıklara ragmen binlerce gence spor yaptıran, futbol oynatan, kimseyede bocu harcı olmayan amatör futbol kulüplerininde yeterli bir sayıda temsil hakkına sahip olması gereklidir diye düşünüyoruz. Burada  TASKK Başkanı ve ekibinin amatörleri layıkıyla temsil edip etmeyecegini tartışmıyoruz, bilakis TASKK heyetine destek olacak, onların tekliflerine destek verecek, ses getirecek  bir sayıya ulaşılmasının zaruriyetinden bahsediyoruz.

Hep söyledigimiz gibi amatör futbolun sorunları çözülmeden Türk Futbolundan hiç kimse medet beklemesin. Öyle  sadece yabancı sayısına takılıp kalmakla sayıyı artırıp çogaltmakla, stadları çim, tribünleri kapalı yapmakla  bu iş düzlüge çıkmaz. Bunlarda futbol için lazımdır ama amatörlerin sorunu bunlar degildir.

Federasyonumuz futbolun gelecegi için amatör futbolu sahiplenip, gerçek çözüm yolları üretmelidir. Buda ancak amatörlerinde TFF Genel Kurullarında temsil hakkını yeterli bir sayıda elde etmesiyle mümkün olur. Malum oy hakkınız yoksa sizi pek kaale alan olmaz. Söylemler, vaadler olabilir ama söylemlerin ve  vaadlerin sorun çözdügü henüz yeryüzünde  görülmüş birşey degildir.

Biz şimdi kral çıplak dedik. Yanıliyorsak affola. Ama kral gerçekten çıplaksa bu ayıp sadece krala ait degil, ona çıplak oldugunu söyleyemeyen herkese aittir.


Kral çıplak dediysek, maksadımız kralı devirmek degil ona gerçekleri anlatıp geregini yapmasını istemektir. Yani  maksadımız bagcıyı dövmek degildir. Belki üzümde yiyeyemeyiz ama bagcıya burda oldugumuzu hissettirmek lazımdır. Burda oldugumuzu bilirse insaflı ve vicdanlı bir bagcı bir salkım üzümü kimseden esirgemez.

Son olarak başlıkta sordugumuz ''Amatör futbol Türk Futbolunun Nesidir? '' sorusuna cevap vererek konuyu kapatalım.  Amatör Futbol, Türk Futbolunun üvey evladıdır, lakin her üvey evladında  öz evlat gibi hakları vardır. Birinin hakkını adil davranarak  güzellikle, iylikle verirseniz herzaman barış ve huzur olur.

TFF Genel Kurulunun ve sonuçların futbolumuz için hayırlı olmasını temenni ediyor, Başta TFF Başkanımız  Sayın Yıldırım Demirören ve TASKK Başkanımız Sayın Ali Düşmez olmak üzere yeni seçilen tüm yöneticilere başarılar diliyoruz.


    www.kemahspor.com











1544 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
SPONSORLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ


  www.dersan.com.tr
www.youtube.comdersanmedia